Nädala lõpus võib tulla üle 15 kraadi sooja

BNS
Copy
Päikeseline sulailm.
Päikeseline sulailm. Foto: Tairo Lutter

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi läheb ilm lähipäevil soojemaks ning nädala lõpus miinuskraade enam ei paku. Pühapäeval võib termomeetri näit kerkida Lõuna-Eestis +15 kraadist kõrgemale.

Neljapäeva öösel pilvisus tiheneb. Pärast keskööd levib nõrk vihmasadu Lõuna-Eestist aeglaselt põhja suunas, kohati tuleb sekka lörtsi. Ida- ja kirdetuul tugevneb 4-10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +4 kraadi. Päeval on peamiselt pilves ilm. Aeg-ajalt sajab vihma, ennelõunal kohati ka lörtsi. Puhub idakaare tuul 5-11, rannikul kirdetuul 7-12, puhanguti kuni 17 m/s, õhtul pöördub tuul Edela-Eestis lõunasse. Sooja on 4-9, Kagu-Eestis kuni 12 kraadi.

Reede öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Tuul pöördub kõikjal lõunakaarde ja puhub 3-9, rannikul puhanguti kuni 13, hommikul tugevneb vastu Läänemerd lõunatuul 8-12, puhanguti kuni 18 m/s. Sooja on 3-5 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm, õhtul taevas selgineb. Kohati sajab hoovihma. Puhub valdavalt lõuna- ja edelatuul 5-11, Lääne-Eesti saartel puhanguti 15 m/s. Sooja on 5-9, Lõuna-Eestis kuni 12 kraadi.

Laupäeva öö hakul on valdavalt selge ilm, pärast keskööd pilvisus paljudes kohtades tiheneb. Kohati sajab hoovihma ja lörtsi. Puhub lõunakaare tuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 1-5 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s, õhtul lõunakaare tuul 2-7 m/s. Sooja on 9-14, rannikul kohati kuni 6 kraadi.

Pühapäev on tõusva õhurõhu foonil kohatiste vihmahoogudega ja soojema õhumassi saabumisel on ka äikesevõimalus. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+6°C, päeval 10..15°C, Lõuna-Eestis võib paar-kolm kraadi kõrgemalegi tõusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles