Krõbedat pakast jagub veel vähemalt nädalaks

BNS
Copy
Käre pakane valitseb veel vähemalt nädala.
Käre pakane valitseb veel vähemalt nädala. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ilmateenistuse prognoosi järgi jagub käredat pakast veel vähemalt nädalaks ning paiguti langeb õhutemperatuur alla 20 miinuskraadi.

Pühapäeval laieneb Skandinaaviast kõrgrõhkkonna serv vööndina üle Eesti. Kerge lume võimalus üksikutes kohtades püsib. Põhjakaare tuul nõrgeneb. Öösel on külma 9-15, kohati 20 kraadi, päeval 6-12 kraadi.

Esmaspäeval saab külm kõrgrõhuala valitsevaks kogu Põhja-Euroopas. Eestis suuremat sadu ei tule, vaid saartele ja Soome lahe rannikule võib jäävabaveepinna kohalt pilvi kanduda, millest veidi lund pudeneb. Tuul vaibub. Öösel on külma 8-13, Lõuna-Eestis taeva selgimise korral ka alla 15 kraadi, päeval 6-11 kraadi.

Edasi jätkub nädal arktilise külmaga. Teisipäev tuleb kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Taeva selgimiseks on tingimused soodsad ning ilm muutub krõbedamaks. Öösel on külma 8 kraadist saarte rannikul 14-19 kraadini sisemaal, kui taevas kogu ööks selgineb, siis on pakast 20 kraadi ringis. Päeval on külma 8-14 kraadi.

Kolmapäeval koondub kõrgrõhuala Skandinaavia kohale ja muutub võimsamaks ning loob soodsad tingimused taeva selgena püsimiseks. Öö on vaikne ja õhutemperatuur langeb sisemaal laialdaselt alla 20 miinuskraadi, kohati tuleb pakast isegi 25 kraadi. Päeval võib lõuna poolt survet avaldav madalrõhkkond idakaare tuult tõsta ning külmatunnet süvendada. Sisemaal on külma 12-15, rannikul 10 kraadi.

Neljapäeva öösel on külma 10-15, idapoolsetes maakondades kuni 20 kraadi. Päev tuleb külma 9-14 kraadi, idatuul võib väga tugevaks paisuda ja õhtupoolikul hakkab lund sadama.

Reedel jõuab madalrõhkkond Läänemere lõunavete kohale ja selle põhjaservas on ilm lumesaju ja tuisuga. Puhub tugev idatuul. Öösel on külma 9-14, päeval 6-10 kraadi, aga tugeva jahutava tuule tõttu on külmatunne märksa suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles