Rootsi meteoroloogid: autojuhid, vältige homseid sõite

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslanna puhastab lumest oma Volvot.
Rootslanna puhastab lumest oma Volvot. Foto: SCANPIX

Rootsi meteoroloogid prognoosivad homseks lumesaju jätkumist ja tugevat tuult ning soovitavad autojuhtidel vältida võimaluse korral rooli taha istumist.


Suur osa Rootsist on kaetud lumega ja ka lõunapoolsetes piirkondades on külmakraadid, vahendas The Local.

Sõidutingimused maanteedel on muutlikud ning nõudsid eile juba ühe inimelu. Lõuna-Rootsis Växjö lähedal kaotas 49-aastane naine kontrolli oma auto üle, mis libises vastassuunavööndisse ja põrkas seal kokku vastu tulnud autoga. Naine hukkus sündmuskohal.

Skåne läänis vajus termomeetrinäit reedel alla nulli, libeduse tõttu vajus teedelt ühe päeva jooksul ära kokku 85 autot.

Eile liikus külm õhumass lõunast põhja poole, häirides autojuhte Ölandis, Gotlandil ja Stockholmis.

Täna peaks toimuma üksikuid lumesadusid, Gotlandil ja läänerannikul on oodata õhutemperatuuri tõusu üle nulli. Meteoroloogiateenistuse esindaja Anna Östermani sõnul domineerivad mujal siiski miinuskraadid.

Baltikumi kohal on madalrõhkkond, mis pühapäeva öösel toob kaasa senisest tugevamat tuult Läänemerel ja üha suuremat lumesadu. Mandri kohal võib ilm minna väga tormiseks.

Meteoroloogide ennustuse järgi on oodata uut lumesadu koos tugeva tuulega eriti piki Läänemere rannikut Ida-Rootsis ja seda kuni Botnia lahe põhjaosani välja.

Talveilm kestab kuni järgmise nädala keskpaigani. «Kolmapäeval või neljapäeval hakkab õhutemperatuur veidi tõusma ja võib-olla sulab ka osa lumest ära,» prognoosis Österman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles