Nädala lõpp võib juba päris kevade tuua

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas kevad pääseb lõpuks löögile, selgitab aeg.
Kas kevad pääseb lõpuks löögile, selgitab aeg. Foto: Lauri Kulpsoo

Alanud nädala algul on õhutemperatuur normilähedane, sest ööd on külmad, ent nädala lõpu poole võib ööpäeva keskmine õhutemperatuur ületada +5 kraadi piiri, mis tähendab, et varakevadest saab kevad, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI).

Teisipäeval tekib tõenäoliselt Skandinaavial uus osatsüklon, mis liigub Läänemere kohale, kuid sajuala Eestini ei ulatu, seisab EMHI nädalaprognoosis. Puhub nõrk idakaarte tuul. Öösel on -3...+2, päeval 3...9 kraadi.

Kolmapäeval taganeb madalrõhuala Leedu poole, sajuala Eestisse ei ulatu. Puhub kirdetuul. Öösel on -2...+2, Ida-Eestis -3...-5, päeval +4...+10 kraadi.

Neljapäeval laieneb kõrgrõhuala Lääne-Euroopast üle Läänemere ja ilm püsib sajuta. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Öösel on 0...-5, päeval 4...10 kraadi.

Reedel püsib Eesti kohal kõrgrõhuala kirdeserv, saju tõenäosus on väike. Tuul pöördub läänekaarde. Öösel on -4...+2, päeval 6...12 kraadi.

Laupäeval kõrgrõhuala mõju väheneb, sest põhjalaiustel liikuvad tsüklonid ulatuvad Läänemereni ja toovad ka soojemat õhku. Saju tõenäosus on väike ja puhub edelatuul. Öösel on -2...+3, päeval 8...13 kraadi. Edelatuulele avatud rannikul on sooja vähem.

Pühapäeval kindlustab edelavool suhteliselt sooja õhu kohaloleku. Saju tõenäosus on väike. Öösel on -1...+4, päeval 9...14 kraadi, rannikul vähem.

Tuleva nädala esmaspäeval võib edelatuul tugevneda Skandinaavial tekkiva osatsükloni lähenemisel. Sajud tõenäoliselt Eestini ei ulatu. Öösel on +1...+5, päeval 7...13 kraadi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles