Järgmine nädal toob jahedamat ilma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kui nädalavahetusel ja uue nädala alguses ulatuvad päevased õhutemperatuuri maksimumid veel 30 kraadi lähedale, siis teisipäeval asendub palavus mõõduka soojusega ning nädala keskpaigast alates temperatuur üle 25 kraadi enam ei kerki.

Ilmateenistuse nädalaprognoosi kohaselt ulatub homme Eesti kohale nõrk kõrgrõhuhari. Lääne-Eestis on sajuvõimalus väike, kuid lõuna poolt võib Eestisse jõuda ja edasi Peipsi poole kanduda niiskemat õhku. Hoovihma ja äikesevõimalus on suurem Pärnu–Narva joonest lõuna pool. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja tuleb öösel 11–16, rannikul kuni 20, päeval 22–28 kraadi.

Pühapäeval eemaldub kõrgrõhuhari aeglaselt ida poole. Ilm on enamasti sajuta ja tuul püsib nõrgana. Öösel tuleb sooja 10–15, rannikul kuni 21, päeval 25–29 kraadi.

Esmaspäeval aktiveerub mitmeosaline madalrõhuala Euroopa loodeosas ning selle serv laieneb Läänemere äärde. Tänastel andmetel peab kõrgrõhuhari veel vastu ja suuremal osal Eestist püsib kuum ja sajuta ilm. Lääne-Eestisse võib õhtuks aga üle Läänemere laieneda madalrõhkkonna serv ühes vihmapilvedega. Tuul on öösel nõrk, päeval pöördub kagusse ja tugevneb. Sooja tuleb öösel 13–18, rannikul kuni 23, päeval 27–30 kraadi.

Teisipäeval liigub madalrõhulohk koos vihmapilvede ja äikesega üle Eesti. Tuul pöördub kagust edelasse ning palavus asendub taas mõõduka soojaga. Sooja on öösel 14–20, päeval 21–26 kraadi.

Kolmapäeva öö hakul tihedam sadu eemaldub. Tõusva õhurõhu foonil tugevneb maapinnalähedases õhukihis kõrgrõhuhari, kõrgemal atmosfääris on samas mõjusam läänepoolne madalrõhuala ja seetõttu püsib vihmahoogude võimalus. Edelatuul muutub tuntavamaks. Sooja tuleb öösel 12–16, rannikul kuni 19, päeval 20–24 kraadi.

Neljapäeval on madalrõhulohu mõju tugevam ja vihmahooge on laialdaselt. Lõunakaare tuul on mõõdukas, mere ääres võib tuul olla tugevam. Sooja on öösel 10–15, rannikul kuni 18, päeval 19–24 kraadi.

Reedel jääb Eesti madalrõhkkonna mõjusfääri. Lääne poolt saabuvas õhumassis on piisavalt niiskust ja hoovihmade tõenäosus on suur. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Sooja tuleb öösel 10–15, rannikul kuni 18, päeval 18–23 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles