Uus aasta saabub käreda külmaga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Aastavahetuse ööl võib temperatuur langeda kuni -20 kraadini.


Ööpäeva keskmine õhutemperatuur püsib -10 kuni -15 kraadi lähedal, miinimum langeb -20C lähedale. Väga külm on ka nädalavahetusel ning külmatunnet süvendab tugevnev kirdetuul, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut..

Reedel ja laupäeval laieneb külm kõrgrõhuala Arktikast Põhja-Skandinaaviale ja Soomele ning levib edasi lõuna poole. Tuul püsib kirdes ja tugevneb veidi. Vähese lume ja kerge tuisu võimalus on suurem põhjarannikul. Õhutemperatuur on -10 kuni -17 kraadi, selgimiste korral sisemaal öösel ja hommikul -20C. Rannikul on miinuseid vähem, kuid läbilõikav kirdetuul lisab külmatunnet.

Pühapäeval saabub kõrgetelt põhjalaiustelt madalrõhuala Põhja-Skandinaavia lähedale, selle lohk levib piki Põhjalahte lõuna poole. Tuul pöördub päeval Läänemerel põhjakaarest loodesse, kuid ei tugevne. Kohati sajab kerget lund. Õhutemperatuur on öösel -10 kuni -17 kraadi, sisemaal -20, rannikul vähem, päeval on -8 kuni -13 kraadi.

Esmaspäeval tekib väike tsüklon Põhjalahel ja suundub Soome peale. Tuul püsib Läänemerel läänekaartes ja võib veidi tugevneda. Sajab kerget lund, sajuvõimalus on suurem põhjarannikul. Öösel on külma -10 kuni -17, läänerannikul vähem, päeval tõuseb temperatuur -2 kuni -7 kraadini, saarte läänerannikul läheb sulaks.

Teisipäeval püsib tuul algul edelas, õhtuks pöördub lõunasse ja tugevneb veidi, sest Lõuna-Venemaal tekkinud kõrgrõhuala tugevneb ja laieneb Läänemereni. Lund sajab peamiselt Lääne-Eestis. Külma on -2 kuni -8, õhtuks langeb temperatuur sisemaal -12 kraadini.

Kolmapäeval süveneb Kesk-Euroopas madalrõhuala ja suundub Läänemere poole. Selle põhjaservas pöördub tuul taas itta ja kirdesse ja võib tugevneda. Sajab kerget lund. Külma on -10 kuni -14 kraadi.

Neljapäeval liigub madalrõhuala keskmega Balti riikide kohale samal ajal hääbudes. Kirdetuul nõrgeneb ööpäeva jooksul. Sajab lund. Öösel on -6 kuni -11, päeval -4 kuni -7 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles