PMO graafik: uuri juuli sajupiirkondi ja millised on augusti trendid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilm juulis
Ilm juulis Foto: Lennart Rikk

Juulis sadas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel kõige enam Tallinnas (Harku) ja kaugele maha ei jäänud Väike-Maarja, kuid paljuaastane keskmine paljastab, et augustis võib kõige enam sademeid oodata Väike-Maarjas, Jõhvis ja Türil.

Juulikuu keskmise õhutemperatuuri, sademete summa ja päikesepaiste kestvusega saab tutvuda meie graafikutelt.

Paljuaastased augusti keskmised näitavad aga, et augusti kõrgeim keskmine temperatuur (16,6) on olnud Vilsandil, millele järgnevad Pärnu (Sauga), Ristnal ja Võrus. Ülejäänud mõõtepiirkondades on temperatuur jäänud alla 16 kraadi: Tallinnas ja Tartus 15,6, Lääne-Nigulas 15,5, Türil 15,3, Jõhvis 15,0 ja Väike-Maarjas 14,9 kraadi.

Augustis on läbi aastate kõige enam sadanud Jõhvis (94 mm), Türil ja Väike-Maarjas ( mõlemad 90 mm). Kõige vähem sademeid on olnud aga Vilsandil (58 mm), Ristnal (61 mm) ja Pärnus (72 mm).

Eelmise aasta augustis oli kuu keskmine õhutemperatuur Eestis 17,5 kuni 19,6 kraadi ja väikseim kuu sademete summa mõõdeti Narva-Jõesuus (47 mm), kõige enam sadas aga Võrus (243 mm).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles