Soomes hilinevad tormi tõttu rongid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi noored lumetormi ajal uisutamas.
Helsingi noored lumetormi ajal uisutamas. Foto: AFP / Lehtikuva / Scanpix

Talvine lumetorm möllas eile ka Soome lõunapoolsetes piirkondades, kuid liigub nüüd edasi põhja poole, mistõttu hoiatatakse keeruliste liiklusolude eest kogu

 

riigis, ehkki seni valitseb kõige raskem olukord pealinna ümber ja sellest ida poole jäävatel aladel.

 

Helsingis on lumesadu praeguseks siiski lõppenud ning ka suured peatänavad juba üsna hästi liigeldavad, sest lumekoristusega alustati öösel, vahendas Helsingin Sanomat.

Esmajärjekorras üritati vabastada inimeste tööleminekuks olulisimaid magistraale ja ühistransporditeid, samuti kesklinna kõnniteid. Hommikul oli rohke lume tõttu raskendatud trammiliiklus, milles esines viivitusi. Liiklusõnnetusi pole politsei andmetel tavapärasest rohkem juhtunud. 

 

Rongid hilinevad

Samas on endiselt segi paisatud pealinna rongiliiklus, kuna osa lähiliinidest ei sõitnud hommikul üldse ja kaugrongid hilinesid umbes pool tundi. Riikliku raudteekompanii teatel on probleemiks pealinna juures lund täis tuisanud pöörmed ning rööbastel tekkinud pikad järjekorrad. Hilinemisi on kõikidest suundades. Mõned reisid Turu ja Tampere suunal on ka ära jäetud.

 

Tuhanded jäid elektrita

Soome erinevates osades jäid eile õhtul tormi tipptunni ajal elektrita üle veerandsaja tuhande majapidamise, kuid suurem osa sai neist said juba voolu tagasi.

YLE andmetel olid hommikul elektrita veel paar-kolm tuhat majapidamist. Samas liigub torm vaibudes edasi põhja poole ja seal võib karta uusi energiakatkestusi.

 

 

Tugev tuul takistas lennuliiklust

Vantaa lennuväljal oli eile suure osa päevast kasutusel vaid üks maandumisrada ning paljud lennud tuli suunata mujale või hoopis tühistada.

Kõige kaugema tiiru tegi Air Berlini reis Saksamaa pealinnast, mis jõudis juba Soome õhuruumi, kuid lendas seejärel tagasi hoopis Düsseldorfi ning ootas pikalt uut stardiluba.

Soome lahel seisis mitu tundi ka laevaliiklus ning mõned Tallinnast hilinemisega lahkunud alused jõudsid Helsingi sadamasse alles hilja öösel või varahommikul.

 

 

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles