Pärnut tabas rahesadu

Pärnu Postimees / Postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahesadu Pärnus 23. oktoobril.
Rahesadu Pärnus 23. oktoobril. Foto: Hille Rokk / Pärnu Postimees

Täna kella 16 ajal sadas Pärnus rahet, ligi viieminutise rahehoo järel paistis suvepealinnas taas päike ja taevas sõudsid üksikud rünkpilved.


Pärnu sadama ilmajaama andmetel oli Pärnus rahesaju ajal õhusooja üheksa kraadi, kirjutas Pärnu Postimees.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain ütles, et arvatavasti puutusid pilved kokku kõrgel liikuva külma õhu frondiga ning selle tulemusel sadaski Pärnu kandis rahet.

Külmaks siiski veel ei lähe. Ilma jahenemist on oodata järgmise nädala alguses, kas esmaspäeva õhtul või teisipäeval. Siis võib sadada nii lumekruupe kui lörtsi.

Enne seda tuleb pärnakatel olla valmis tsükloni saabumiseks, kui pühapäeval peaks jõudma siia kanti tormituuled. Veel tekkimata tsükloni haripunkt jõuab seniste ilmamudelite järgi Pärnu kanti pühapäeva päeval ja oodata on kuni 20 meetrit sekundis puhuvat või isegi tugevamat tuult, rääkis Merilain.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles