Nädala pärast võib saabuda esimene kevadsoe

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähenevast kevadest annavad aimu juba teede ääres helkivad pajuurvad.
Lähenevast kevadest annavad aimu juba teede ääres helkivad pajuurvad. Foto: Toomas Huik

Alanud nädalal määravad ilma Skandinaavia poole ruttavad ägedad tsüklonid, mis põhjustavad tuulist ja ajuti sajust ilma ka Läänemere ümbruses, esimene kevadine soojalaine saabub EMHI prognoosi järgi ilmselt tulevaks esmaspäevaks.

Teisipäeval taganeb kõrgrõhuala lõuna poole ja taas liigub Norra merele aktiivne tsüklon, seisab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) nädalaprognoosis.

Öösel sajab kohati kerget lund, ka päeval võib peamiselt Lääne-Eestis vähest lörtsi või vihma sadada. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul. Öösel on -2...-8, rannikul kohati nulli lähedal, päeval -2...+3 kraadi.

Kolmapäeval liigub tsüklon kaugetel põhjalaiustel itta, selle lohk liigub üle Skandinaavia. Öösel ja ennelõunal on sajuta ilm, õhtupoolikul hakkab Lääne-Eestis lörtsi sadama. Edelatuul tugevneb päeval saartel iiliti kuni 20 m/s. Öösel on 0...-6, päeval 0...+3 kraadi.

Neljapäeval ületab madalrõhulohk Eesti, sajab lund ja lörtsi. Puhub tugev lõunatuul, saartel ulatuvad tuuleiilid 20 m/s. Õhutemperatuur on -1..+2 kraadi.

Reedel läheneb Eestile järgmine tsüklon üle Skandinaavia keskosa. Puhub tugev lõunakaarte tuul, öösel saartel iiliti kuni 22 m/s, päeval puhub veidi nõrgem läänekaarte tuul. Sajab peamiselt lörtsi. Öösel on -2...+2, päeval 0...+2 kraadi.

Laupäeval võib uue läänekaarte tuule tugevnemise tuua Norra merelt Soome poole liikuv tsüklon. Kohati sajab vähest lund ja lörtsi. Öösel on 0...-5, päeval -2...+2 kraadi.

Pühapäeval võib Eestini ulatuda Musta mere kohal tugevneva kõrgrõhuala põhjaserv. Sel juhul on meil päikesepaisteline ilm. Puhub läänekaarte, päeval lõunakaarte tuul. Öösel on 0...-5, päeval 0...+4 kraadi.

Tuleva nädala esmaspäeval sunnib läänest lähenev madalrõhulohk kõrgrõhuala taanduma. Päeval võib vähest vihma sadada. Tuul pöördub õhtuks edelast loodesse. Öösel on -1...+2, päeval +1...+6 kraadi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles