Eestile lähenev tsüklonite seeria toob sulailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörts.
Lörts. Foto: Toomas Huik

Kui nädal algab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel rahulikult ja talviselt, siis nädala teises pooles on ookeanilt teel terve tsüklonite seeria, mistõttu on oodata tugevat tuult ja tuisku ning nädalavahetusel võib saabuda sulailm.

Teisipäeval liigub tsüklon Fääri saarte lähedalt lõuna poole ja selle idaserv ulatub Läänemerele. Läänemerel võib tekkida osatsüklon. Meil on tsükloni idaservas oodata vähest lund, Liivi lahel ja Lõuna-Eestis võib päeval sadu olla mõõdukas.

Puhub lõunakaarte tuul ja külma on öösel -10 kuni -16, päeval -5 kuni -11 kraadi.

Kolmapäeval on tsükloni kese Briti saarte läheduses, Eesti kohal on selle lohk. Kohati sajab kerget lund, sadu võib õhtu poole mõõdukam olla Lõuna-Eestis. Tuul on idast ja kagust.

Õhutemperatuur on -7 kuni -13, päeval -3 kuni -10 kraadi.

Neljapäeval võib tekkida uus osatsüklon Skagerraki kohal ja see toob Läänemerele tugeva lõuna- ja kagutuule. Sajab vähest lund ja esineb pinnatuisku. Intensiivsem sadu ja tuisk võib Lääne-Eestisse saabuda õhtul.

Öösel on -4 kuni -11, päeval -2 kuni -8 kraadi.

Reedel liigub tsüklon üle Rootsi Soome poole. Sajuala ja tuisk levib üle Eesti, lääne pool võib hakata sadama lörtsi, tekib jäidet. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul.

Öösel on -2 kuni -9, hommikuks saartel ja läänerannikul nullilähedane, päeval -4 kuni +1 kraad.

Laupäeval tsüklon kaugeneb ja selle järel tugevneb väike kõrgrõhuhari. Saju tõenäosus kahaneb. Tuul pöördub edelast lõunasse ja nõrgeneb.

Öösel on -3 kuni -10, päeval -2 kuni -8 kraadi.

Pühapäeval lähenevad ookeanilt uued läänetsüklonid. Aktiivne madalrõhulohk sooja frondiga ületab Eesti. Öösel sajab lund ja lörtsi ning tuiskab ja tekib jäidet. Puhub võrdlemisi tugev lõunakaarte tuul. Päeval sajab lörtsi, kuid saartel ja Lõuna-Eestis võib sadu olla vihmana.

Öösel on 0 kuni -9, päeval -3 kuni +2 kraadi.

Esmaspäeval on Eesti kohal suhteliselt soe õhk. Sajab lörtsi ja vihma. Puhub lõunakaarte tuul. Õhutemperatuur on 0 kuni +2 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles