Lumi, lörts ja tormirisu halvendavad liiklemist

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud lipuvarras Stockmanni juures
Murdunud lipuvarras Stockmanni juures Foto: Raigo Pajula

Täna varahommikul ulus põhja- ja läänerannikul endiselt vinge tuul, EMHI hoiatuse järgi tuul päeva jooksul küll mõnevõrra vaibub, kuid see-eest sajab lund ja lörtsi, mis sunnib liikluses ettevaatlikkusele.

EMHI hoiatuse järgi puhub loode- ja põhjatuul puhanguti 15-18, rannikualadel kuni 20-24 m/s.

Varahommikul sadas Põhja-, Kesk- ja Ida-Eestis mitmel pool lund või lörtsi, paiguti vihma, teatas maanteeinfokeskus. Teepinna temperatuurid jäid peamiselt plusskraadidesse: 0 kuni +2 kraadi.

Miinuskraade mõõdeti Tallinna-Tartu maanteel Paunkülas ja Ussisool kuni –0,9 kraadi ja Põhja-Eestis Kemba, Aegviidu ja Viitna piirkonnas –0,2 kraadi. Teekatted suurematel riigimaanteedel olid Lääne-Eestis peamiselt niisked, mujal märjad.

Prognoositavalt tugev tuul ja sajuhood jätkuvad. Lume- ja lörtsisadu halvendab liiklusolusid. Teedel võib olla mahalangenud puid ja oksi.

Viimase ööpäeva jooksul said päästjad tugevast tuulest põhjustatud väljakutseid 30 korral, enamasti tuli reageerida  teedele langenud puude tõttu.

Tallinnas polnud torm varahommikuks suuremaid kahjusid põhjustanud. Mõnel pool võis näha teedele langenud oksi, lendu läinud prügikotte ning paaris kohas kesklinnas oli tuul maha murdnud lipuvardad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles