Pärnu linn soovitab elanikel üleujutuse vältimiseks kraavid ja truubid puhastada

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõgi.
Pärnu jõgi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus soovitab kevadise suurvee eel Raeküla linnaosa elanikel hoolitseda äravoolukraavide korrasoleku eest, et vältida võimalikke üleujutusi.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo sõnul on igal kevadel probleemseteks piirkondadeks Raeküla piirkond ning Kitse ja Rõugu tänavate piirkond. Samuti Ehitajate tee lähistel olev suvilate piirkond.

«Raekülas on niinimetatud kraavide süsteem, kus enam muret tekitavadki lund ning ka puulehti täis kraavid ning jäätunud truubid, mida mööda vesi ei leia äravooluks teed,» selgitas Murakas-Ollo ning pani majaomanikele panek südamele, et lume sulamise perioodil oleksid truubid ning võimaluse korral ka kraavid puhastatud.

«Kraavid, mis on kinnistu piirides, on eramaja hooldada ning need, mis jäävad kinnistu piirist väljapoole, on linna hooldada. Selge on, et silm igasse piirkonda ei ulatu ning linnavalitsus on väga tänulik, kui üleujutatud kraavidest antaks teada,» lisas Murakas-Ollo.

Samuti on linnavalitsuse esindaja sõnul oluline, et nii jääst kui muust prahist oleksid puhtad ka kanalisatsioonikaevu restid tänavatel. «Tihtipeale kipuvad need lume sulades altpoolt jäätuma.»

Pärnu linnavalitsus teeb koostööd aktsiaseltsiga Pärnu Vesi, kes vajadusel aitab puhastada kanalisatsioonitrasse, kui need on ummistunud või prügi täis.

Keskkonnaministeeriumi koostatud ülujutusohuga piirkondade kaardi kohaselt ohustab suurvesi Pärnu jõe alamjooksu piirkonda kuni Reiu jõe suubumiskohani. EMHI andmetel võib kõrge suurvee korral tõusta veetase Pärnu jões kuni 40 sentimeetrit ööpäevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles