Rahehoog laastas Pärnu kandi aiamaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahe Tartumaal
Rahe Tartumaal Foto: Lauri Kulpsoo.

Veidi üle saja elanikuga Veelikse küla tabas päikselise laupäeva õhtupoolikul ränk rahehoog, pöidlaotsasuurused raheterad muutsid nulliks aedviljakasvatajate töö ja vaeva.

«Sibulatel pole enam pealseid, herned-oad on latvadeta, kapsad ja lilled puruks," rääkis Rauniste talu perenaine Ulvi Aru Pärnu Postimehele. "Kus päike peale ei paistnud, seal oli valge kord veel järgmisel hommikul maas, meil siin keegi oli joonlauaga mõõtnud, et rahetera läbimõõt oli 18 millimeetrit.»

Kilomeetri jagu kaugemale jääva Kannikese talu perenaine Tiiu Kurm kinnitas, et sealkandis ei ole nii hullu rahet olnud.

«Viis minutit tuli jutti, tohutu paduvihmaga, vesi nagu vedas raheterad kokku,» jutustas Kurm. «Vihmaveetoru all oli selline hang, et sulas alles järgmisel päeval.»

Talu aiamaal said kahju varased ja hiina kapsad, rahekorra alla jäänud lilledest on järel rootsud.«Ja kirsid on lömmi löödud,» ütles Kannikese perenaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles