Esmaspäeval võib tulla kuni kuus kraadi külma

BNS
Copy
Kristalliline härmatis Viljandi järve jääl 2. detsembril.
Kristalliline härmatis Viljandi järve jääl 2. detsembril. Foto: Liisi Seil

Ilmateenistuse prognoosi järgi võib esmaspäeva öösel tulla kuni kuus kraadi külma, päeval on aga temperatuur kolme külma- ja kolme soojakraadi vahel.

Öösel põhja poolt alates taevas selgineb. Öö hakul sajab mõnel pool hooti lund ja lörtsi, suurema tõenäosusega mandri lõuna- ja idapoolses servas, hommikul jõuab merelt sajuhooge ka saartele. Puhub loode- ja põhjatuul 5-12, rannikualadel puhanguti 15-18 m/s, hommikuks aegamisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni -6 kraadi, tuulele avatud rannikul tuleb kuni +3 kraadi.

Peipsi järvel puhub loodetuul 8-11, puhanguti kuni 15 m/s, hommikuks tuul nõrgeneb. Laine kõrgus on 0,7-1,5 meetrit. Hooti võib lund ja lörtsi sadada. Nähtavus on öö hakul mõõdukas või halb, pärast keskööd paraneb. Õhutemperatuur vahemikus 0 kuni -3 kraadi.

Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool on lume- ja lörtsihooge, mis liiguvad läänest itta. Õhtul Lääne-Eesti saartelt alates pilvisus tiheneb. Puhub läänekaare tuul 3-9, rannikul puhanguti 12 m/s, õhtul tugevneb saartel ja rannikul edelatuul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni -3 kraadi, saartel ja läänerannikul tuleb kuni +3 kraadi.

Peipsi järvel puhub lääne- ja loodetuul 4-7, puhanguti kuni 10 m/s, õhtu poole pöördub tuul edelasse. Laine kõrgus on 0,3-0,9 meetrit. Enamasti on ilm sajuta, õhtupoolikul võib hooti lund sadada. Nähtavus hea, õhtul mõõdukas. Õhutemperatuur vahemikus -1 kuni -2 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles