Tänasest võib minna Peipsi järve ja Narva veehoidla jääle

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järv.
Järv. Foto: Margus Ansu

Täna tühistas Kirde Piirivalvepiirkonna ülem jäälemineku keelu Peipsi järvel ja Narva veehoidlal.

Narva jõel on jääle minek aga keelatud, teatas piirivalveamet.

Et säästa inimelusid ja ennetada õnnetusjuhtumeid palub piirivalve sõltumata jääle mineku kaugusest registreerida oma väljumine järvele/veehoidlale ja saabumine lähimas piirivalvekordonis. Registreeruda palutakse kõigil, ka neil, kellel üle ühe kilomeetri kaugusele plaanis minna ei ole.

Nii Peipsi järvel kui Narva veehoidlal on keelatud jääle minek autode ja traktoritega. Lumesaaniga võib jääle minna. Peipsi järve jääl tohib minna kuni 4 km ja Narva veehoidla jääl kuni 0,5 km kaugusele Eesti Vabariigi poolsest kaldast.

Praegu on Peipsi järvel jää paksus Kauksi ja Alajõe vahelisel alal 10-25 cm, Remniku ja Smolnitsa vahelise alal 10 cm, Mustveest Rannapungerjani 13-15 cm ja Narva veehoidlal Kulgu sadamast Kõrgesooni 20 cm. Kalastajatel soovitab piirivalve arvestada ilmastikutingimustega ning järvele minnes selga panna päästevest, võtta kaasa jäänaelad, mobiiltelefon ja navigatsiooniseade (GPS).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles