Pilvesõbrad säästavad psühhoanalüüsi arvetelt

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pilvede kordumatu kuju ja tujukus annab ilmselt tänagi tuhandetele fotograafidele ja kunstnikele põhjust pea kuklasse ajada, internetis tegutseb aga pilvede austamise ühendus The Cloud Appreciation Society, mille 27 000 liikme hulgas on ka kuus eestlast.

Seda, kes need eestlased on, ühenduse koduleheküljelt teada ei saa. Üle poolte kummalise ühenduse liikmeist on siiski britid.

Ühenduse liikmed suhtlevad omavahel aktiivselt foorumites ja jagavad seoses pilvedega kõikvõimalikku infot alates fotodest ja lõpetades muusikaga.

Peagi on neil kavas korraldada ka suur rahvusvaheline kokkusaamine.

Muu hulgas seisab ühenduse manifestis, et elu maal oleks pilvedeta mõeldamatult vaesem ja pilved on looduse poeesia, kunst, millele on igaühel sõltumata tema võimalustest võrdväärne vaade.

«Elu oleks igav, kui taevas oleks päevast päeva pilvitult monotoonne,» leiavad pilvesõprade ühenduse liikmed.

Pealekauba väljendavad pilved atmosfääri tujusid samamoodi, nagu inimese nägu reedab tema meeleolu.

«Pilved on unistajatele ja nende vaatlemine toob kasu hingele,» lisab manifest. «Sageli pilvede ilu ei märgata. Aga kõik, kes suudavad näha pilvedes erinevaid kujundeid, säästavad kõvasti psühhoanalüüsi arvetelt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles