Soojad ilmad esialgu otsas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe päike näitab kiiri, pilt tehtud Matjamaal
Soe päike näitab kiiri, pilt tehtud Matjamaal Foto: Greetel Maidla

Kui täna-homme on veel üleminekupäevad ja sisemaal võib veel homme tulla kuni 16 kraadi, siis nädalavahetusest tungib taas peale jahedam õhk.

«Praegused ilmad on kindlasti keskmisest soojemad praeguse aja kohta. Näiteks eilne päev oli praeguse aja keskmisest 5-6 kraadi soojem,» sõnas EMHI valvesünoptik Postimees.ee’le.

Nädalavahetuse ilm jääb tema sõnul aga juba normi piiresse ja uue nädala alguses langeb õhutemperatuur normist pisut allapoolegi.

Homme on veel sajuta ilm, kuid laupäeval tuleb juba pilvisem ilm ja tõenäoliselt sajab ka vihma. Seetõttu jäävad soojakraadid 8-13 piiresse, see on juba ilmselt tuntavam jahedus,» sõnas sünoptik.

Pühapäev tuleb juba tugevama kirde- ja põhjatuulega ning üksikutes kohtades on ka väike sajuvõimalus, mujal peaks päikest ka näha olema. «Soojakraadid jäävad vaid 8-12 vahele, rannikul ainult 6-7 kraadi.

«Nii et nädalavahetusest alates on jahedus tuntavam ja järgmise nädala alguses ehk vaid 8-11 kraadi maksimaalselt sooja tuleb,» lisas valvesünoptik.

Suurt uut sooja tema sõnul esialgu näha pole. «See on nii, nagu varakevadel ikka - murdeline aeg, pikaajalised prognoosid on väga heitlikud ja muutuvad paari päeva jooksul teinekord kardinaalselt.»

Mai esimese dekaadi lõpuks võib aga uuesti soojem ilm ka tulla. «Aga see on nii 50 protsendi tõenäosusega,» naeris ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles