Esmaspäeval tuleb arvestada hoovihmavõimalusega

BNS
Copy
Esmaspäeval on oodata hoovihma.
Esmaspäeval on oodata hoovihma. Foto: Urmas Luik

Soomest jõuab esmaspäeva päeval kohale väheaktiivne madalrõhulohk, mille suviselt soe õhumass lisab energiat rünksajupilvede arenguks.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva selge või kohati ka vahelduva pilvisusega ilm. Paiguti sajab hoovihma ja võib olla äikest. Puhub muutliku suunaga tuul 1–6 m/s. Hommikuks pöördub tuul põhjarannikul kirdesse ja põhja 3–8 m/s. Sooja on 8–13 kraadi.

Peipsi järvel puhub läänekaaretuul 2–7 m/s. Lainekõrgus on 0,3–0,8 meetrit. Kohati võib sadada hoovihma, kuid nähtavus on enamasti hea. Sooja on 13–16 kraadi.

Esmaspäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Lõuna-Eestis sajab mitmel pool hoovihma ja esineb äikest. Tuul pöördub põhja poolt alates järk-järgult põhja ja kirdesse 3–10, saartel ja rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Äikese ajal on tuul puhanguline. Sooja on 18–24, sajuhoogude all ja rannikul 15 kraadi ümber.

Peipsi järvel pöördub tuul loodest põhja- ja kirdesse kiirusega 5–8, puhanguti kuni 13 m/s. Lainekõrgus on 0,6–1,2 meetrit. Pärastlõunal sajab kohati hoovihma ja võimalik on ka äike. Nähtavus on hea või mõõdukas. Sooja on 17–20 kraadi.

Tagasi üles