Lähipäevil sajab sageli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnda aega päikselisena püsinud päevad saavad nüüd otsa ning taas on oodata lume- ja lörtsisadu.
Mõnda aega päikselisena püsinud päevad saavad nüüd otsa ning taas on oodata lume- ja lörtsisadu. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Põhjalaiustelt läänest itta liikuvad jõulised madalrõhkkonnad on vaikse ilmaga kõrgrõhuala lõuna poole surunud ning lähipäevil tuleb arvestada sagedase saju ning tugevama tuulega.

Kui reedel kannab edela- ja läänetuul tsükloni lõunaservas meile soojemat õhku ning 0-kraadine õhutemperatuur soosib saju jõudmist maapinnale lörtsina, siis laupäeval pöördub tuul loodesse ning külma õhu pealetungil läheb sadu taas üle lumeks.

Reede ennelõunal on taevas selgem ja ilm on peamiselt sajuta. Pärastlõunal pilvisus tiheneb ning sajab veidi lund ja lörtsi, õhtul saju intensiivsus suureneb ja võib ka tuisata. Edela- ja läänetuul tugevneb 5-12, pärastlõunal rannikul puhanguti 16 m/s, hilisõhtul tuul nõrgeneb veidi.

Õhutemperatuur tõuseb -2..+2 kraadini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles