Tormi hari saabub öösel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäevane tormituul lõi mere lainetama ja keerutas tänavatel puulehti.
Teisipäevane tormituul lõi mere lainetama ja keerutas tänavatel puulehti. Foto: Liis Treimann

Tänase tormi haripunkt jõuab Lääne-Eesti rannikul kätte õhtutundidel kella 20-24 paiku, Mandri-Eesti lääneosas kella 22-02 vahel ja Ida-Eestis pärast kella kahte.

Süvenev tsüklon on jõudnud Lõuna-Soome Tampere ja Jyvaskyla vahele ja liigub kiiresti keskööks Peterburi lähistele, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI).

Loodetuul on tugevnemas (maksimaalne tuule kiirus oli kella 18 ajal Dirhamis puhanguti 25 m/s) saartel ning looderannikul 17 kuni 22, puhanguti 28 kuni 30 m/s. Maksimaalselt tugev on tuul Lääne-Eesti saartel ja looderannikul kella 20 ja 24 vahel.

Mandril pöördub õhtul tuul loodesse ja tugevneb puhanguti 15 kuni 20 m/s. Tormi tipphetk on mandri lääneosas orienteeruvalt täna öösel kella 22 ja 02 vahel, pärast seda tuuleiilid rannikul enam üle 25 ja sisemaal üle 20 m/s tõenäoliselt ei ulatu.

Mandri idaosas on tuul tugevaim öötundidel kella 02 kuni hommikuni. Intensiivseid sajuhooge tuleb üle Eesti, sajab nii teralist lund kui lumelörtsi, mistõttu liiklusolud võivad piiratud nähtavuse ja libeduse tõttu halveneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles