Nädala pärast võib oodata esimest lörtsi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval on oodata lund ja lörtsi.
Esmaspäeval on oodata lund ja lörtsi. Foto: Peeter Langovits

Ulatusliku kõrgrõhuala kese püsib nädala teise pooleni Venemaa kohal, hiljem nihkub aeglaselt lääne poole ning tuleva nädala alguses võib peale tungida külm õhuvool põhjast, mis võib kaasa tuua ka selle aasta esimese lörtsisaju.

Selle nädala esmaspäevast neljapäevani püsib kõrgrõhukese Venemaal, samal ajal liiguvad aktiivsed madalrõhualad Islandi ja Briti saarte läheduses. Kõrg- ja madalrõhualade piirimail püsib Läänemerel tugev kagutuul ning ilm on kuiv. Öösel on 0...+8, sisemaal üksikutes kohtades -1...-2, päeval 9...13ºC.

Reedel laieneb kõrgrõhuala lääne poole ning selle keskme lähedal püsib kuiv ja tuulevaikne ilm. Öösel on -3...+4, päeval 9...12ºC.

Laupäeval tekib uus kõrgrõhukese Skandinaavia kohal ning sademeid ei ole ette näha. Tuul pöördub läänekaarde, kuid ei tugevne. Öösel on -3...+4, päeval 9...12ºC.

Pühapäeval taganeb kõrgrõhukese aga veelgi kaugemale läände Norra merele ning see võimaldab põhjalaiustel liikuvatel tsüklonitel tungida Venemaale ning nende tagalas kehtestuv loodevool kannab lähemale arktilist külma. Sademete tõenäosus on väike. Loodetuul tugevneb ning õhutemperatuur on öösel -2...+5, päeval 7...12ºC.

Esmaspäeval, 11. oktoobril saabub Venemaa keskalade kohale põhjalaiustelt tsüklon ning selle tagalas saabub meile külm õhumass. Sademete tsoon jääb Eestist pisut ida poole, kuid pole välistatud, et idapoolsetes maakondades märgitakse esimest lörtsi. Puhub tugev põhjatuul ning õhutemperatuur on ööpäev läbi +2...+7ºC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles