Päästeamet: tormijärgne olukord Virumaal on stabiliseerunud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad pidid eemaldama teedelt puid. Foto on illustreeriv.
Päästjad pidid eemaldama teedelt puid. Foto on illustreeriv. Foto: Meelis Meibaum/Virumaa Teataja

Seoses möödunud kahel pühapäeval Virumaal aset leidnud tugevate äikesetormide tagajärjel tekkinud ulatuslike elektrikatkestuste ja elutähtsate teenuste toimepidevuse katkemisega tegi Ida-Eesti päästekeskuse kriisireguleerimismeeskond probleemide lahendamiseks nädala jooksul tihedat koostööd kohalike omavalitsuste ja Eesti Energiaga.

Praeguseks on olukord päästeameti kinnitusel Virumaal stabiliseerunud.

Kriisireguleerimismeeskond aitas generaatorite abil taastada elektrivarustuse omavalitsusüksustes olulisematel objektidel.

Esmajärjekorras varustati generaatoritega hooldekodud, loomalaudad, suuremad asustusüksused (vesi, kanalisatsioon, side) ja kaks mobiilimasti, seejärel taastati ajutine elektrivarustus suuremate asustusüksuste majapidamistes.

Samuti vahendas kriisireguleerimismeeskond Eesti Energiale infot prioriteetsemate objektide kohta, kus tuleks elektrikatkestused likvideerida esmajärjekorras.

Koostööd generaatorite vahendamisel tehti kaitseväe Kirde kaitseringkonna, kaitseliidu Viru maleva, päästeameti, Põhja-Eesti päästekeskuse ja Eesti Energiaga.

Praegusel hetkel on Lääne-Virumaal ilma püsiva elektrivarustuseta veel ligi pool tuhat ja Ida-Virumaal poolsada tarbijat.

Kõige rohkem said tormi tõttu kannatada Lääne-Virumaal Väike-Maarja, Vihula, Rakvere ja Rakke vallad ning Ida-Virumaal olid kõige ulatuslikumad elektrikatkestused Mäetaguse, Avinurme, Iisaku ja Jõhvi valdades ning Kohtla-Järve Järve linnaosas.

Ida-Eesti päästekeskus jätkab olukorra jälgimist ning vajadusel abi korraldamist kuni elektrivarustuse taastamiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles