Homne ilm: kuumus, äike ja kohatine rahesadu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt kerkib Eestis homme õhutemperatuur 24–30 kraadini ning mitmel pool tuleb äikest, sellega kaasnevad vali tuul, tugevad vihmavalingud ning kohati ka rahesadu.

Ilmateenistus andis täna ennelõunal välja hoiatuse, mille kohaselt kaasnevad äikesega homme tugevad vihmavalingud ja üle 20 m/s puhuvad tuuleiilid, samuti võib kohati sadada rahet. Äike on tugevam pärastlõunal.

Ilmateenistuse valvesünoptik selgitas, et äikese puhul võivad pilved tõusta väga kõrgele, 10–12 kilomeetri kõrgusele. Seal aga vesi jäätub ning kui rahe tuleb kiiresti maapinnale, ei jõua raheterad vahepeal sulada.

Homme öösel on ilmateenistuse prognoosi kohaselt vähese või vahelduva pilvisusega ilm, kohati sajab hoovihma ja võib olla äikest. Mõnel pool tekib udu. Puhub idakaare tuul 2–7 m/s. Sooja tuleb 9–15 kraadi.

Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Pärastlõunal sajab paljudes kohtades hoovihma ja on äikest. Puhub ida- ja kagutuul 5–11 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Sooja tuleb 24–30, rannikul paiguti 18 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles