Jaanilaupäeval on vihmavõimalus väike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmapäevade vahel võib nautida ka päikesepaistelist ilma.
Vihmapäevade vahel võib nautida ka päikesepaistelist ilma. Foto: Peeter Langovits

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut ennustab jaanipäevaks juba üsna sooja ilma, saju tõenäosus on praeguste prognooside kohaselt ka jaanilaupäeval väike.

Kui suvine pööripäev on tavaliselt pikaajalise keskmisena see aeg, mil ööpäeva keskmine õhutemperatuur tõuseb üle 15 kraadi, siis seekord jääb keskmine nädala jooksul enam-vähem 15 pügala lähedale, märgib EMHI nädalaprognoos. Sademeid on palju, vaid üksikud päevad on kuivemad.

Homme ulatub lõuna poolt Eestini madalrõhulohk, kuid samas tugevneb Läänemere kohal kõrgrõhuhari ja sajud hakkavad aeglaselt ida poole taanduma. Homme võivad sajud päeva jooksul haarata taas ka Kesk-Eestit, äikese tõenäosus on suurem Ida-Eestis. Öösel on sooja 6-12, päeval 13-18, pikemate selgimiste korral kuni 20 kraadi.

Jaanilaupäevaks ehk kolmapäevaks näib aga kõrgrõhuhari juba laienevat üle Eesti. Võimalik, et ajutiselt tekib uus kõrgrõhukese Läänemere põhjaosa kohal. Sellistel tingimustel on saju tõenäosus väike, veidi suurem vaid lõunapiiri lähedal. Öösel tuleb sooja 7-13, päeval 17-22 kraadi.

Neljapäeval on tõenäoline, et Musta mere ääres peatunud tsükloni ja Venemaa põhjaalade kohal oleva kõrgrõhuala koosmõjul liigub soojem õhk ka Eesti kohale ja sadu jääda lõunapiiri taha. Öösel on sooja 8-15, päeval 20-25 kraadi, kirdetuulele avatud rannikul vähem.

Reedel saab lõunatsükloniga seotud soe ja niiske õhk vähemalt Ida-Eestis valitsevaks ja saju tõenäosus suureneb öö jooksul alates Kagu-Eestis. Päeval on sadu ja äikest mitmel pool. Öösel on 11-17, päeval 18-23, Ida-Eestis kuni 27 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles