Ilm läheb jahedamaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistuse andmetel tuleb Eestis alanud nädalal valdavalt kuiv ja selge, kuid jahe ilm.

Teisipäeval eemaldub kõrgrõhuala Venemaale, Norra merel tekib aga uus ja laieneb üle Skandinaavia Läänemere äärde. Eestis on endiselt tugevam kõrgema rõhuga foon. Ilm on sajuta ning võrdlemisi selge. Põhjakaare tuul on mandril nõrk, õhtul saartel tugevneb. Sooja tuleb öösel 2–7, madalamates kohtades langeb temperatuur nulli ümbrusse, päeval on sisemaal sooja 17–21, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Kolmapäeval liigub kõrgrõhkkonna kese Skandinaaviasse ja selle serv laieneb üle Läänemere. Põhjakaarest kandub külmem õhumass jõulisemalt Eestisse. Kahe õhumassi kokkupuuteala ümbritseb õhuke pilvekiht, kuid sadu sellest ei tule. Kirdetuul tugevneb. Öösel tuleb sooja 2–8, päeval 7–12, Lõuna-Eestis võib õhutemperatuur veel paar kraadi kõrgemale tõusta.

Neljapäeval tuleb kõrgrõhkkonna kese Eesti kohale. Ilm on kuiv, selge ja vaikne, aga jahe. Öösel jääb õhutemperatuur kolme külma- ja kolme soojakraadi vahele, päeval tõuseb sisemaal 10–13 kraadini, meretuulega rannikul on paar-kolm kraadi jahedam.

Reedel ulatub kõrgrõhuala vööndina üle Eesti. Ilm püsib kuiv, võrdlemisi selge taevaga ja vaikne. Õhutemperatuur jääb öösel vahemikku kolmest külmakraadist kahe soojakraadini, päev on pisut mahedam ning sisemaal tuleb sooja 10–15, meretuulega rannikul enamasti alla 10 kraadi.

Nädalavahetus tuleb kõrgrõhkkonna servas ikka sajuta, kuid taevasse võib ilmuda õhuke pilvekiht. Tuul on võrdlemisi nõrk ja valdavalt idakaarest. Õhutemperatuur jääb öösiti kahe külma- ja kolme soojakraadi vahele, päeval tuleb sooja 11-16, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles