Härmatis võib teedel libedust tekitada

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talveilm püsib, mistõttu tasub ka liikluses väga ettevaatlik olla.
Talveilm püsib, mistõttu tasub ka liikluses väga ettevaatlik olla. Foto: Mihkel Maripuu

Põhi- ning suuremad tugimaanteed olid varahommikul enne kella 6 enamikus soolaniisked, osaliselt ka kuivad, teedel püsib härmatisest tingitud libeduse oht.


Kohati oli libe Tallinna-Narva maantee teine sõidurada Harju maakonnas ja Tartu-Viljandi-Kilingi-Nõmme maantee Viljandi ja Kilingi-Nõmme vahel, teatas maanteeinfokeskus.

Sõidujälgede ja -radade vahel oli paiguti ka kinnisõidetud lund või vähest soola-lumesegu. Tuule tõttu on metsavahelistel lõikudel puudelt teele langenud lund ja härmatist. Saaremaal oli lagedatel teelõikudel ja Väikese väina tammil tuisuvaalud.

Pinnatuisku esines lagedatel teelõikudel Tallinna-Narva maanteel Lääne- ja Ida-Viru maakonnas. Jääkonarusi, lund ja libedust on endiselt kõrvalmaanteedel.

Ilm oli vahelduva pilvisusega, sademeteta ja nähtavus hea. Teepinna temperatuurid ulatusid -5 kraadist Saaremaal kuni -14 kraadini Põlvamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles