Saaremaa jahimehed peavad rohkem suurulukeid küttima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirv. Pilt on illustreeriv
Hirv. Pilt on illustreeriv Foto: Stanislav Moshkov

Ajendatuna kasvavatest ulukikahjudest suurendas keskkonnaamet eelseisvaks jahihooajaks Saaremaal suurulukite küttimise kohustuslikku limiiti.

«Võib lasta ka rohkem, kuid need numbrid, mis on ette antud, need tuleb kindlasti täis lasta,» ütles ajalehele Saarte Hääl keskkonnaameti jahinduse spetsialist Ivar Marlen, kelle sõnul suunatakse küttimist eelkõige värskete ulukikahjustuste piirkondadesse.

Kõigi aegade kõrgeimale tasemele tõusis hirvede kohustuslik küttimiskvoot - kui eelmisel jahihooajal oli kohustus lasta vähemalt 350 hirve, siis eelseisval jahihooajal tuleb neid lasta ligi poole võrra rohkem ehk vähemalt 520 hirve, kusjuures senisest rohkem tuleb küttida hirvelehmi.

Eelmisel jahihooajal lasti Saare maakonnas 297 hirve.

Põtrasid peavad Saaremaa jahimehed laskma eelmise jahihooaja 280 looma asemel 325. Möödunud hooajal lasti maakonnas 283 põtra.

Metssigu peavad Saaremaa jahimehed järgmisel jahihooajal küttima vähemalt 1540, lõppenud jahihooajal kohustuslikke arve ees ei olnud. Möödunud hooajal lasti maakonnas 2200 siga.

Ivar Marlen ütles, et nimetatud kohustuslike kvootide juures peaks suurulukite arvukus hakkama langema. Jahiseltsid on väljendanud valmisolekut uute küttimisnormidega toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles