Järgmine nädal tuleb jahe, kuid siis läheb taas soojemaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Ilmateenistuse andmetel tuleb juunis muutlik ilm: selle nädala soojadele ilmadele järgneb jahedam, siis aga taas soojem ja sajusem periood.

Juuni esimesed päevad on soojad ja kuivad, kuid juba laupäeval jõuab põhja poolt Eestisse külmem õhumass ja temperatuur langeb märgatavalt. Pärast pühapäeva võib esineda ka nõrka öökülma. Jahedam periood kestab ligi nädal aega ja siis läheb uuesti soojemaks. Mõnel päeval sajab ka hoovihma, kuid vihm ei tarvitse kõikjale jõuda.

Kuu teisel kümnepäevakul saab ilmateenistuse kuuprognoosi kohaselt valitsevaks läänevool ja vihma sajab sagedamini, samas kandub madalrõhkkondade serva mööda meile soojemat õhku.

Kuu lõpp tuleb heitliku ilmaga ning madalrõhkkondade mõjusfäär ühes vihmahoogudega vaheldub üle libisevate kõrgrõhuharjade ja ilusama ilmaga.

Terve kuu lõikes kujuneb keskmine õhutemperatuur ilmateenistuse hinnangul normilähedaseks ehk jääb 13,1–15,5 kraadi vahele. Kõige soojem on kuu alguses, kõige jahedam aga esimese dekaadi teisel poolel. Sademeid tuleb enamasti normi piires ehk 47–87 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles