Eestit riivas Atlandi ookeani soojalaine

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud Lõuna-Prantsusmaal kolm päeva tagasi, kui seal tõusid soojakraadid lausa 30 kraadini ja inimesed käisid ujumas.
Foto on tehtud Lõuna-Prantsusmaal kolm päeva tagasi, kui seal tõusid soojakraadid lausa 30 kraadini ja inimesed käisid ujumas. Foto: Bob Edme / AP

Atlandi ookeani soojalaine jõudis Euroopasse juba eelmise nädala lõpus, Eestisse saabus selle serv aga vaid korraks eile õhtul.

Keskkonnaagentuuri ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljak ütles Postimehele, et tegelikult ei jõudnud sooja kandev tsüklon täies mahus meieni, aga servake küll. Selle jõudmine võttis mitu päeva aega. «Kui ta on Atlandi keskosa tsüklon ja see moodustus ka kõrgemates õhukihtides, siis sellised tsüklonid ei liigu kunagi väga kiiresti,» ütles Paljak.

Nüüd on soe aga liikumas üle Virumaa kagusse. Eesti kohal pöördub õhuvool itta ja kirdesse, mistõttu tuleb sealt peale külm. Paljak: «Homsest alates oleme kõrgrõhkkonna servas, mis on ise arktiliste alade kohal juba moodustunud ja laieneb lõuna poole. Eesti jääb selle serva mitmeks päevaks.»

Õhutemperatuur on seetõttu sel nädalal öösiti miinustes ja päeval nulli ümber. Mõnes kohas võib ka kraad alla nulli jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles