Lähenev kõrgrõhkkond toob esmaspäevaks leebemat talveilma

BNS
Copy
Ilus talveilm.
Ilus talveilm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetuseks tormi ja raskeid teeolusid toonud tsüklon teeb esmaspäevaks ruumi kõrgrõhkkonnale – pilvisus muutub hõredamaks, tuul annab päeva peale järele ja õhutemperatuurid püsivad stabiilselt miinuses.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves, üksikute selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja kohati tuiskab. Hommikuks sajuvõimalus väheneb. Öö hakul puhub loode- ja põhjatuul 5-12, rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Saarte rannikul ulatub tuule kiirus 10-14, puhanguti 21 m/s. Pärast keskööd puhub loode- ja põhjatuul kiirusega 5-10, rannikul puhanguti 16 m/s. Hommikuks tuul nõrgeneb. Külma on 4-9, Kirde-Eestis kuni 11 kraadi. Teedel on libedust.

Peipsi järvel puhub põhja- ja loodetuul 5-8, puhanguti 12 m/s. Sajab hooglund. Nähtavus mõõdukas või halb. Külma on 7-10 kraadi.

Esmaspäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm ning kohati võib kerget hooglund sadada. Puhub põhjakaaretuul 5-11, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Õhtul jääb tuul nõrgemaks. Külma on 1-6, Ida-Eestis kuni 8 kraadi.

Peipsi järvel puhub põhja- ja loodetuul 5-8, puhanguti 12 m/s. Õhtuks tuul nõrgeneb. Ennelõunal võib hooglund sadada. Nähtavus on ennelõunal mõõdukas, pärastlõunal hea. Külma on 6-8 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles