Lähipäevad pakuvad jahedat ja vihmast sügisilma

BNS
Copy
Tuvid vihmas.
Tuvid vihmas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ilmateenistuse prognoosi järgi on lähipäevadel oodata vihmast ja jahedat sügisilma. 

Kolmapäeva öösel madalrõhulohk ühes tihedate sajupilvedega eemaldub ja pärast keskööd on pilvi hõredalt ja vihma võimalus juba märksa väiksem. Edela- ja läänetuul on tugev. Õhutemperatuur langeb 10 kraadi ümbrusse. Päeval madalrõhkkonna mõju pisut väheneb ja hommikupoolikul võib ka selgemat taevast olla. Kuid niiskelt maapinnalt õhku kerkivast niiskusest areneb pärastlõunaks taas rohkelt rünksajupilvi ja hoovihmadest pääsu pole. Puhub tugev läänetuul. Sooja  on14-17 kraadi.

Neljapäevaks toob madalrõhulohk niiskema õhumassi ja vihmahooge. Puhub võrdlemisi tugev edela- ja läänetuul, päeval pöördub tuul loodesse. Öine õhutemperatuur on 7-12 kraadi juures, rannikul paar kraadi enam, päeval on sajupilvede all sooja vaid 13-14, kuivemais paigus kuni 16 kraadi. 

Reede suurt muutust ei too. Põhja-Euroopa kohal tiirlevale madalrõhkkonnale tuleb Atlandilt täiendust. Madalrõhkkonna serva mööda jõuab uus ports niiskust ja vihmahoogudest sel juhul pääsu pole. Võrdlemisi kiirete õhurõhu muutuste tõttu puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur võib öösel pisut alla 10 kraadi langeda, päevasoe võib 13-15 kraadiga piirduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles