Praamifirma: võimalusel ärge pühapäevaks praamisõitu planeerige

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Regula Virtsu sadamas.
Praam Regula Virtsu sadamas. Foto: Peeter Langovits

Lääne-Eesti saarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereeriv OÜ Väinamere Liinid palub reisijatel EMHI pühapäevaks lubatud  tormiprognoosi tõttu jälgida ilmateateid ning arvestada ilmastikutingimustega, samuti võimalusel planeerida saarelt tagasisõit varasemaks või hilisemaks ajaks.



EMHI ilmaprognoosi kohaselt on pühapäeval oodata edela- ja lõunatuult kiirusega öösel 8-13 m/s, saartel ja rannikul 15-20 m/s ning päeval 8-15 m/s, puhanguti 18-22 m/s, saartel 24-28 m/s.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on parvlaev Viire sunnitud tuule tugevnemisel kiirusele 17-18 m/s katkestama Kuivastu-Virtsu liini teenindamise, sel juhul jääb liinile parvlaev Regula.

«Tormitingimustes, kus liini teenindab üks laev, toob see endaga kaasa tõsised häired parvlaevaliikluses. Sel juhul kaotavad e-piletid ja broneeringud kellaajalise kehtivuse ja muutuvad n-ö eelisjärjekorra piletiteks ning kehtivad ka järgmisel päeval pärast liikluse normaliseerumist,» lausus Hiiuväin.

Tuule väga suurel tugevnemisel on võimalik on ka liikluse täielik katkemine.

Väinamere Liinid edastavad operatiivset parvlaevaliiklusinfot oma kodulehel http://www.tuulelaevad.ee/ liikuval inforibal ja uudiste menüüs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles