Nädalalõpp toob öise pakase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakane
Pakane Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Juba homsest langeb Eestis õhutemperatuur taas alla nulli, nädalavahetus võib tuua aga öösiti kuni -20-kraadise pakase.

Alanud nädala ilma määrab Lääne-Euroopas kaost põhjustanud endise tormitsükloni Xynthia liikumine aeglaselt üle Läänemere ja hiljem üle Eesti kirde poole, teatab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

Tsükloni kese liigub homme üle Hiiumaa-Saaremaa ja Loode-Eesti ning siis algab külmema õhu juurdevool. Hooti sajab lund või lörtsi, rannikul võib tuisata. Õhutemperatuur on öösel veel nullilähedane, kuid teisipäeva jooksul langeb juba -1... -4 kraadini.

Kolmapäeval puhub tugev puhanguline lääne- ja loodetuul, ajuti sajab lund, kohati võib tuisata ning külma on 3-6 kraadi.

Neljapäeval ja reedel ulatuvad öised külmakraadid kuni 8ni, päeval püsivad 1-5 kraadi vahel.

Reedel kaob aga tsüklon lõplikult ilmapildist ning määravaks saab Skandinaavial kogunev külm õhumass, sajuvõimalus väheneb ning õhtul hakkab temperatuur langema.

Laupäeva öösel on külma juba 10-15, pühapäeva öösel selge taeva all isegi kuni -20 kraadi. Päevased külmakraadid jäävad 4-9 vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles