ELF: valitsus on naftakatastroofide ärahoidmisel liiga passiivne

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reostatud meri.
Reostatud meri. Foto: Soome piirivalve

Eesti merd ja rannikut ohustavate naftakatastroofide tõenäosus ja võimalikud kahjud oleks märksa väiksemad, kui valitsus ei oleks vastavate meetmete rakendamisel nii passiivne, leiab Eestimaa Looduse Fondi (ELF) juhatuse esimees Silvia Lotman.

Ta rääkis, et Läänemerel veetakse tankeritega mürgist naftat sadade tuhandete tonnide kaupa, lisaks on sadu tonne naftat liikumas ka muude laevade kütusepaakides, vahendab ERR Uudised.

Lotman märkis, et kuigi laevade turvavarustust ja -tehnikat on aastatega parandatud, jääb suurimaks õnnetuse põhjustajaks inimlik eksimus.

«Ulatuslikke - üle 50 tonni - merereostusi tuleb Eestis ette keskmiselt kolm juhtumit kümne aasta jooksul,» ütles ta. «Eesti riigil puudub võimekus suurema naftareostusega toime tulla ning samuti ei suuda riik sellesse valdkonda piisavalt investeerida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles