Ilmajaam: midagi head tulemas ei ole

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi meteoroloog Taimi Paljak kinnitab välismaiste ilmaportaalide ennustusi: kehv suveilm jätkub.

Paljaku sõnutsi ei maksa Accuweather.comi kuuajast prognoosi kindla tõe pähe võtta, sest nii pikaajalised prognoosid põhinevad peamiselt analüüsidel ja oletusel. Tema väitel saab kõige täpsemalt ilma ennustada vaid kolm päeva ette.

Samal ajal nõustus Paljak välismaiste pikaajaliste ilmaennustustega, kuna vaatlused ei anna alust loota, et ilm lähiajal paraneks. Paljaku sõnutsi meenutab tänavune jahe ja vihmane suvi 2004. aastat.

«Midagi head tulemas ei ole. Lähipäevil sagenevad hoovihmad, eriti sajune tuleb pühapäev,» rääkis Paljak Postimehele. Meteoroloogi väitel võib paremat ilma oodata laupäeva hommikuks, sealt edasi katab hoovihma laine kogu Eesti. Eesti kohal on madalrõhkkond, lähipäevil sageneb äikese tõenäosus. Uue nädala alguses hoovihmad jätkuvad, ilm on pilves selgimistega

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles