Ilm läheb külmemaks

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud Valaste kosk.
Jäätunud Valaste kosk. Foto: Meelis Meibaum/Virumaa Teataja

Laupäevaks jõuab meile külmem õhumass ja temperatuur langeb mõnel pool Eestis mitme pügala võrra alla nulli.

Põhjakaare tuul lisab laupäeval külmatunnet. Niiskust on vähem, pilvekiht õhem ja mandril päikestki üürikeseks näha. Temperatuur püsib 0 kuni -4 kraadi piires, saarte rannikul napilt plussis. 

Pühapäeval on kõrgrõhkkond mõjusam, ilm on rahulik ja enamasti sajuta, üksnes saartel võib nõrka lund pudeneda. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -8, kohati võib ka -10 kraadi ümbrusse langeda. Päeval -1 kraadist saarte rannikul kuni -6 kraadini sisemaal.

Esmaspäeval püsib kõrgrõhkkonna ülekaal ja hoiab tihedamad sajupilved eemal, vaid põhjarannikul võib veidi lund pudeneda. Tuul pöördub põhja suunast läände ja hakkab tugevnema. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8, selgema taeva all võib -10 kraadi ümbrusse langeda, päeval on külma 1-6 kraadi.

Teisipäeval liigub üle Eesti madalrõhulohk ning siin-seal sajab lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Õhutemperatuur on öö hakul Lääne-Eestis -1 kuni -5, ida pool -6 kuni -10, hommikuks tõuseb saartel ja läänerannikul nulli kraadi ümbrusse, sisemaal -1 kuni -4 kraadini, päeval on -2 kuni +3 kraadi. Pärastlõunal temperatuur taas langeb ja libeduseoht on suur.

Kolmapäeval madalrõhulohk eemaldub ja tõusva õhurõhu foonil on üksikuid sajuhooge. Tuul pöördub taas põhjakaarde. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -8, meretuulega rannikul null kraadi ümbruses, päeval 0 kuni -4 kraadi, Lääne-Eestis võib tõusta üle nulli kraadi.

Neljapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta, aga rannikule võivad nõrgad sajuhood jõuda. Külma öö järel tõuseb õhutemperatuur päeval tõenäoliselt null kraadi ümbrusse.

Reedel lisandub kõrgrõhkkonna serva mööda soojemat õhku ja tugevnevas lääne- ja edelatuules püsib õhutemperatuur null kraadi ümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles