Algav nädal toob kuni kaheksa kraadi sooja (1)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörts.
Lörts. Foto: Mihkel Maripuu

Kui möödunud nädalal ennustasid erinevad ilmaportaalid Eestisse sooja kuni kaheksa kraadi, siis nüüd kinnitab seda ka riigi ilmateenistuse värske prognoos: tuleb mitmepäevane sula, vihma ja nädala lõpu poole koguni kuni kaheksa kraadi sooja.

Päeval laieneb üle Skandinaavia madalrõhkkond ja tõstab Läänemere ääres lõuna – ja kagutuule tugevaks, puhanguid 12, saartel ja rannikul 15 m/s. Ennelõunal sajab kohati lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Õhtupoolikul muutub sadu tihedamaks ning esineb jäiteoht. Õhutemperatuur on -2 kuni +1 kraadi, saarte rannikul kuni +4 kraadi.

Kolmapäeva öösel läheneb Läänemerelt madalrõhulohk, mille eel sajab lund ja lörtsi, saartel vihma. Esineb jäiteoht. Puhub tugev kagutuul, puhanguid on 14, saartel 16 m/s. Päeval jõuab madalrõhulohk meie idarannikule. Idapoolsetes maakondades sajab nii lund kui ka lörtsi, Lääne-Eestis vihma. Libeduseoht on väga suur. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +1 kraadi, saartel ja läänerannikul kuni +4, päeval Lääne-Eestis 0 kuni +4 kraadi, Kesk –ja Ida-Eestis -1 kuni +1 kraadi.

Neljapäeval jõuab Skandinaaviasse uus madalrõhkkond ja selle serv hoiab Läänemere ümbruse oma haardes. Öösel sajab aeg-ajalt lörtsi ja vihma, päeval on sajuhood enamasti vihmana ja sekka võib lörtsi tulla. Puhub tuge lõuna – ja edelatuul, tõenäoliselt on puhanguid 15-16 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +2 kraadi, Lääne-Eestis +1 kuni +4 kraadi, päeval +2 kuni +6 kraadi.

Nädala lõpu poole võib Läänemere õhuruumi jõuda uus osatsüklon. Lisandub soojemat õhku ning lörtsi sekka tuleb vihma üle Eesti. Puhub tugev lõunakaare tuul, õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5 kraadi, päeval +4 kuni +8 kraadi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles