Lumeookean süveneb homme veelgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulude ajal sadanud lumi võtab nii palju ruumi, et mõnda kõnniteed pole enam võimalik lahti hoida. Kui Viljandit peaks tabama veel üks suur sadu, matab lumi pooled kõnniteed enda alla.
Jõulude ajal sadanud lumi võtab nii palju ruumi, et mõnda kõnniteed pole enam võimalik lahti hoida. Kui Viljandit peaks tabama veel üks suur sadu, matab lumi pooled kõnniteed enda alla. Foto: Elmo Riig

Kolmapäeval tuleb valmis olla mõõdukaks lumesajuks - lumikate pakseneb veel umbes 6-7 sentimeetri võrra.

Lume- ja jäämaailm, mis eilseil andmeil katab 45. põhjalaiusest põhja poole jäävaid mandrialasid Euroopas, Aasias ja Põhja-Ameerikas, saab sügavust juurde nii Venemaal kui ka lääne pool. Uut täiendust lumikattele lisab Kesk-Venemaalt läände liikuv tsüklon.

Kuigi arvutused suurt sadu meile ei luba, tuleb homme pärastlõunal ja ööl vastu neljapäeva siiski olla valmis vähemalt mõõdukaks sajuks - lumikate pakseneb umbes 6-7 sentimeetri võrra. Rannikul kaasneb sajuga ka tuisk, sest kirdetuul tugevneb.

Homme pilvisus tiheneb. Lõuna-Eestis ja rannikul sajab lund ning sadu levib õhtul ja ööl vastu neljapäeva üle Eesti. Rannikul tuiskab.

Puhub kirdetuul 2-9, rannikul õhtupoolikul iiliti 14 m/s. Külma tuleb -4...-8 kraadi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles