Pühapäeva öösel tuleb kuni 14 kraadi külma

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Termomeeter
Termomeeter Foto: SCANPIX

Nädalavahetuseks kujuneb Põhja-Venemaa kohale võimas madalrõhuala ja selle lääneservas jääb kogu Põhja-Euroopa avatuks Gröönimaa ja Teravmägede lähistelt saabuvale külmale õhumassile. Kuna madalrõhuala areneb välja ka atmosfääri kõrgetesse õhukihtidesse, siis jääb see lähiajal väheliikuvaks ning mitmeks päevaks meie ilma põhitegijaks.

Pühapäeval on muutliku pilvisusega ilm, päeval võib kohati veidi lund sadada. Puhub mõõdukas läänekaare tuul ning öösel langeb õhutemperatuur -5 kuni -10, kohati isegi -14 kraadini. Päeval näitab termomeeter -3 kuni +2 kraadi.

Esmaspäeval liigub Skandinaaviast Läänemerele uus osatsüklon. Ilm on sajusem päeval ning enamasti tuleb taevast lund, kuid kohati ka lörtsi. Tuul puhub öösel valdavalt lõunakaarest ja on pigem nõrk, päeval pöördub tuul aga kirdesse ja tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -5 kuni -11, rannikul kuni -3, päeval -2 kuni +3 kraadi.

Teisipäeval eemaldub madalrõhkkond kagusse, selle mõju nõrgeneb ja saju võimalus väheneb. Puhub põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -6 kuni -12 kraadi, mis päeval tõuseb -2 kuni +1 kraadini.

Kolmapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaale. Samal ajal kandub Norra merelt uus madalrõhkkond Skandinaaviasse. Eesti jääb kahe rõhkkonna vahele, kus saju võimalus on võrdlemisi väike. Tuul pöördub kagusse. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -11, päeval tõuseb temperatuur -2 kuni +2 kraadini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles