Välismaised ilmaportaalid Eestisse veel lund ei luba

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörtsine hommik Tallinnas.
Lörtsine hommik Tallinnas. Foto: Liis Treimann

Kui Eesti ilmateenistus prognoosib, et nädala teisel poolel võib idaosas sadada juba lumekruupe, siis välismaised ilmaportaalid on nii külmakraadide kui lume ennustamisel tagasihoidlikumad. 

Ilmateenistus lubab neljapäevaks ja reedeks Virumaale hoogsadusid, mis lisaks vihmale poetab taevast alla ka lumekruupe. Õhutemperatuuri lubab Eesti ilmajaam nädala teise poole öödeks -4..+1, meremõjuga rannikul soojemat, kuni +7 kraadi, ka päeval ei kerki temperatuurid palju, vaid 4-8 kraadini.

Norra ilmaportaal yr.no sel nädalal veel lund Eestisse ei ennusta. Kui ilmateenistuse prognoosi järgi võib idaosas sadada kolmapäeval ja neljapäeval lumekruupe, siis yr.no näitab nii Kohtla-Järvele kui Narva lihtsalt udust, pilvist või äärmisel juhul kergelt vihmast ilma.

Õhutemperatuuridki on Norra ilmaportaali andmetel Eestis pisut mahedamad, piirdudes enamikus kohtades 0 kraadi või maksimaalselt paari miinuskraadiga Narvas.

USA ilmaportaal Accuweather.com pakub aga sarnaselt Eesti ilmateenistusega Narvasse ööl vastu reedet sadu, mis võib tulla lume ja vihma seguna. Ka see portaal näitab ametlikult kõrgemaid temperatuure, öösiti Narvas näiteks +2 kuni +3 kraadi, kuid samas on lisatud, et tunda on seda justkui oleks väljas -2 kraadi.

Lähipäevil paistab selle portaali andmetel paiguti päike, kuid õhk on jahe - õhutemperatuuri lubatakse lähipäevadeks 6-7 kraadi nii Tallinna kui Tartusse. Reedel ja laupäeval peaksid aga tartlased arvestama mõne vihmasabinaga.

Vene ilmaportaal Gismeteo.com sarnaneb õhutemperatuuri ennustuselt kõige enam Eesti ilmateenistuse omaga, lubades Narva -2 kuni +5 kraadi. Kuid Vene portaal ei räägi midagi sademetest enne laupäeva, mil võib kergelt vihma tulla. Küll lubab Gismeteo aga väikseid vihmahooge hoopiski Tallinna ja Tartusse ning seda järjestikku nii neljapäevaks, reedeks kui laupäevaks (Tartus juba homsekski). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles