Kõige soojemat ilma on oodata augusti alguses

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti algus tuleb soe.
Augusti algus tuleb soe. Foto: SCANPIX

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on soojemat ja kuivemat ilma oodata augusti esimeses kolmandikus, seejärel algab taas muutlike ilmadega periood, kui meile jõuab sagedamini niiskemat ja jahedamat õhku.

Augusti keskmine õhutemperatuur jääb normi piiresse või on veidi kõrgem ehk sooja tuleb 15,4–17,5 kraadi. Sademeid on augustis normi piires ehk 68–103 millimeetrit, kohati ka vähem.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on kuivem ja soojem ilm kuu esimesel kolmandikul, kui Läänemere idarannikul tugevneb kõrgrõhkkond ning selle lääneserva mööda jõuab meile Lõuna-Euroopast väga soe õhumass.

6. ja 8. augustil on sooja isegi kuni 30 kraadi, kuid siis võib sadada ka äikesevihma.

10. augusti paiku algab taas muutlike ilmadega periood. Üle Läänemere ümbruse liiguvad madalrõhulohud ning meile jõuab sagedamini niiskemat ja jahedamat õhku.

Augusti keskpaigas tõenäoliselt suureneb kõrgrõhkkonna mõju ning ilm muutub uuesti kuivemaks.

Pärast 20. augustit võib tugevnev läänevool madalrõhkkondadele anda võimaluse Läänemere äärde jõudmiseks ning sel juhul saavad ülekaalu niiskemad ilmad.

Normi ehk kuu keskmiste väärtuste arvutamisel on ilmateenistus aluseks võtnud 1981.–2010. aasta andmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles