Ilm püsib mitmel pool tuuline

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

Riigi ilmateenistuse andmetel tugevneb pärastlõunal tuul mitmel pool Eestis, ulatudes puhanguti 15-23 m/s. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma ning libeduseoht on suur.

Täna hommikul jõudis tsüklon Osmussaare lähistele. Viimaste arvutuste kohaselt on tsüklon seni prognoositud trajektoorilt veidi lõuna poole kaldumas ja liigub päeva jooksul üle Eesti ida-kagu suunas ning jõuab õhtuks Peipsi kohale.

Hetkel on sisemaal ja põhjarannikul tuul vaikne, tugevama tuule vöönd nihkub enam Edela-Eesti kohale. Lääne-Eesti saartel ja Pärnumaa rannikul ulatuvad puhangud 20, Saaremaal ja Liivi lahel 25 m/s ja püsivad nii tugevana kuni lõunani, seejärel jääb tuul saartel pisitasa nõrgemaks.

Mandril tugevneb pärastlõunal tuul eelkõige Lõuna-Eestis, kus edela- ja läänetuule puhanguid on 15-18 m/s ja põhjarannikul, kus põhja- ja kirdetuul ulatub puhanguti kuni 23 m/s. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma. Libeduseoht on suur.

Täna õhtul tuul nõrgeneb ja põhja poolt alates langeb õhutemperatuur alla 0 kraadi.

Veetase tõuseb Eesti rannikualadel täna hommikul ja päeval +70..+100 cm, Pärnus ja Liivi lahe idarannikul 120..+140 cm üle keskmise taseme, jäädes tõenäoliselt alla kriitilise taseme.

Kriitiline piir on Pärnus +160 cm, Haapsalus +140 cm, Tallinnas +120 cm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles