Suvesoojad ilmad on tänavuseks läbi

Merilyn Säde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmasadu.
Vihmasadu. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kui käesoleva nädala lõpp võib veel tuua kuni 21 soojakraadi, siis järgmisel nädalal enam ilmad nii soojad pole, sest oodata on kuni 18 soojakraadi ning ilm püsib valdavalt vihmane.

Ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljak ütles, et selle kuu lõpus enam olulist õhutemperatuuri soojenemist näha ei ole. «Võib-olla septembris tuleb veel sooja, see ei ole välistatud,» ütles Paljak ja lisas, et statistika põhjal võib väita, et septembris võib veel ilusaid ja sooje ilmu tulla.

«Praegu ei ole konkreetselt sellist soojalainet näha ning järgmisel nädalal tuleb ilm üsna jahe,» lausus Paljak. Järgmisel nädalal on valdavalt 18 soojakraadi ning ilm on pigem sajune kui kuiv. «Kui tulevad väga sajused päevad, siis võib niisuguse ilma puhul sooja olla vaid 14-15 kraadi,» sõnas Paljak.

Ilmateenistuse andmetel on järgmisel esmaspäeval saju võimalus suur saartel ja läänerannikul. Tihedaid sajuhooge võib tulla ka Ida-Eestis. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja on öösel 7-2 kraadi. Rannikul kuni 15 ja päeval 15-20 kraadi.

Teisipäeval, 26. augusti öösel on kohatisi sajuhooge, päeval laienevad vihmapilved üle Eesti. Tuul puhub läänekaarest ja päeva peale tugevneb. Sooja on öösel 7-11 ja rannikul kuni 14 kraadi. Päeval on 15-19 kraadi.

Kolmapäeval, 27. augustil liigub madalrõhkkond Karjala kohale ja selle edelaserv hoiab Eesti vihmapilvedes. Tuul puhub sisemaal edelast ja läänest, saartel ja rannikul loodest ning ulatub puhanguti 15, pole välistatud 18 m/s. Sooja on öösel 7-12 kraadi. Rannikul kuni 14, päeval 15-18 kraadi.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond Soome lahele ja selle vahetus läheduses on saju tõenäosus suur. Lääne- ja loodetuul on tugev eelkõige rannikul, nõrgem sisemaal. Sooja on öösel 9-14 ja päeval 14-18 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles