Homme sajab kõikjal Eestis, kuid soojus püsib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme võib lisaks vihmale tulla mõnes kohas ka rahet.
Homme võib lisaks vihmale tulla mõnes kohas ka rahet. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Homseks õhtuks laieneb vihmasadu üle Eesti ning mitmel pool tuleb äikest. Vaatamata sellele püsib ilm soe ning õhutemperatuur jääb valdavalt 22-33 soojakraadi vahele.

Homme läheneb Läänemerelt Eestile madalrõhulohk koos niiskema õhu ja mõõdukama soojaga. Suvine leitsak taganeb aeglaselt Venemaale ning seda saadavad vihmapilved koos äikese ja puhangulise tuulega. Lääne-Eestis muutub õhk värskemaks juba homme, Ida-Eestisse jõuab mahedam õhk aga üle-homme.

Homme tiheneb kõikjal pilvisus ja vihmasadu laieneb õhtuks üle Eesti, mitmel pool tuleb äikest. Kohati on sadu tugev ja rahe pole välistatud. Puhub lõuna- ja kagutuul. Saartelt alates pöördub tuul edelasse ja läände, puhudes 5–11, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s. Äikesega võivad kaasneda veelgi tugevamad puhangud. Õhutemperatuur on ennelõunal 26–30, pärastlõunal 22–26 ja Ida-Eestis kuni 33 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles