Alanud nädal tuleb vihmane, aga soe

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suplushooaeg algab täna ka Pühajärve rannas.
Suplushooaeg algab täna ka Pühajärve rannas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb sel nädalal soe ilm: kohati sajab küll hoo- või äikesevihma, kuid päevane õhutemperatuur jääb valdavalt 20–26 kraadi vahele.

Homme liigub madalrõhulohk üle Läänemere kirdesse, mis toob meile uue portsu niisket ning Ida-Eestisse ka soojemat õhku. Kesköö paiku läheneb saartele uus sajuala, mis levib itta, ja nii on päev hoo- ja äikesevihmadega. Öösel puhub kagu- ja lõunatuul, päeval pöördub tuul edelasse ja põhjarannikul läände ning puhub kiirusega 5-11 m/s, saartel ja äikese ajal võib olla tugevamaid puhanguid. Sooja tuleb öösel 12–17, päeval 19–24, Ida-Eestis kuni 28 kraadi.

Kolmapäeval tugevneb Saksamaa kohal kõrgrõhuala, mille kirdeserv hajutab Lõuna-Eestis vihmapilvi. Põhjapoolse madalrõhulohu mõjul püsib Põhja- ja Kesk-Eestis päeval hoovihmavõimalus ning kohati on ka äikest. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul, äikese ajal on tugevaid puhanguid. Sooja on öösel 12–16 ja päeval 19–25 kraadi.

Neljapäeval kõrgrõhuala mõju suureneb ning vaid mõnes üksikus kohas võib päeval hoog vihma tulla. Puhub nõrk või mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 10–15 ja päeval 19–25 kraadi.

Reedel on Läänemere kohal kõrgrõhuala, kuid Ida-Eestis tekivad päeval head võimalused hoovihmapilvede arenguks. Puhub nõrk lääne- ja loodetuul. Sooja tuleb öösel 11–16 ja päeval 20–26 kraadi.

Laupäeva öösel on Eesti kõrgrõhuväljas, päeval aga läheneb kagu poolt madalrõhulohk. Öö on sajuta, kuid päeval sajab mitmel pool hoovihma, võimalik on ka äike. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja tuleb öösel 10–16 ja päeval 21–26 kraadi, rannikul on kohati jahedam.

Pühapäeval jääb kõrgrõhuala meist põhjapoole ja lõuna poolt surub peale madalrõhuala põhjaserv. Nii möödub öö sajuta, ent päeval sajab laialdaselt hoo- ja äikesevihma. Tuul pöördub põhja ja kirdesse ning on tänastel andmetel nõrk või mõõduka tugevusega. Sooja on öösel 10–16 ja päeval 20–26 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval saavutab tõenäoliselt ülekaalu lõunapoolse madalrõhuala põhjaserv, mitmel pool Lääne- ja Lõuna-Eestis sajab hoovihma ja on äikest. Puhub nõrk, põhjarannikul mõõdukas või tugev kirde- ja idatuul. Sooja on öösel 12–17 ning päeval 21–27 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles