Ametlikud jääteed suleti, kuid nende uuesti avamiseks on veel lootust

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee
Jäätee Foto: Irina Mägi

Nii Noarootsi, Vormsi kui ka Hiiumaa ja Saaremaa vaheline jäätee on suletud, kuid juhul, kui ilm peaks taas külmemaks minema, võib maanteeamet jääteed uuesti avada.

Teedemehed on jääteede trassidelt liiklusmärgid kokku korjanud ning pealesõitudel on praegu tõkkepuud ja keelumärgid ees, kirjutab Lääne Elu.

«Püssi me siiski veel põõsasse visanud ei ole,» ütles maanteeameti Lääne regiooni hooldeosakonna peaspetsialist Urmas Robam. Kuigi pikemaajaline ilmaennustus lähiajal külma ei luba, võib prognoos olla vale ning juhul, kui peaks pakast tulema, saab nii Vormsi kui ka Noarootsi jäätee taas avada.

Hiiumaa ja Saaremaa vaheline jäätee avati ametlikult reede lõuna paiku, kuid laupäeval seda enam avada ei saanud. Hiiumaa ja mandri vahelist jääteed pole tänavu veel ametlikult avatud, kuid manteeameti Lääne regiooni juhtivspetsialist Hannes Vaidla sõnul ollakse ooterežiimil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles