Tuulepargis viga saanud merikotkas ei hakka kunagi lendama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud merikotkas enne kinnipüüdmist.
Vigastatud merikotkas enne kinnipüüdmist. Foto: Renno Nellis

Noarootsis Aulepa tuulepargis tiiviku labaga viga saanud merikotkas paraneb, kuid ei hakka kunagi lendama.

Urmas Sellis Eesti kotkaklubist ütles, et Tartus loomakliinikus ravil oleva merikotka seisukord on praegu parim, mis selles olukorras olla võib, vahendab Lääne Elu.

«Linnu tiivaots paraneb, kasvab kinni, kuid sulgi sinna ei kasva ja üks tiib jääb teisest lühemaks,» selgitas Sellis.

Ilmselt peab lennuvõimetu merikotkas jääma kuskile inimeste hoole alla. «Pole veel otsustatud, pakkumisi on,» ütles Sellis linnu tuleviku kohta. Kõigepealt peab tiivast põletiku välja ravima.

Viga saanud emasel merikotkal on Aulepa tuulepargist 7 kilomeetri kaugusel pesas kaks poega, kes olid Sellise õnul viimati ilusti pesas, loodetavasti saavad nad isalinnult piisavalt toitu. Kotkaklubi liikmed jälgivad kotkapoegi eemalt ja jätavad pesa lähedusse aeg-ajalt mõne kala.

Noarootsi valla Aulepa tuulepargi servast leiti 20. mail vigastatud merikotkas. Selgus, et kokkupõrge tuulikuga oli läinud kotkale maksma tiivaotsa. Viga saanud merikotkas on sündinud ja rõngastatud Lätis. Aulepa tuulepargist 7 km kaugusel pesitseb ta 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles