ERR.ee: paarikuune karupoeg eksis Harjumaal taluõue

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karupojad Nigula metsloomade taastuskeskuses.
Karupojad Nigula metsloomade taastuskeskuses. Foto: Kaja Kübar

Harjumaa elanik leidis oma talu õuest paarikuuse karupoja, kes viidi Nigula metsloomade taastuskeskusesse, kus ta loodetakse üles kasvatada ja sügisel metsa tagasi lasta.

Raasiku lähedal asuva Uus-Vanaka talu pererahvas sai täna hommikul ootamatu külalise: pruuni kasuka ja valge kraega karumõmm talu koeri ei kartnud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Talu peremees Robert Koch rääkis, et kui ta läks hommikul puid tooma, olid koerad justkui hullunud.

Kassi mõõdus karupoega tulid uudistama ka kohalikud jahimehed ja kuna emakarul on tavaliselt kolm-neli poega, otsiti metsast karupoja võimalikke lähisugulasi.

Küsimus, kuidas vaevu kõndiv mõmmik taluõuele sai, täna vastust ei saanud. Kohalikud jahimehed ei taha uskuda, et karuema oleks kellegi püssitoru ette jäänud, samas välistada, et keegi siiski emakaru sea pähe maha laskis, päriselt ei saa.

Kuigi Uus-Vanaka talu pererahval poleks piimast ja meest kahju olnud, võttis mõmmik täna pärastlõunal ette pika tee Nigula metsloomade taastuskeskusesse, kus ootavad teda ees veel viis saatusekaaslast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles