Loomad on inimesi rünnanud üle 1200 korra

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukk. Foto on illustreeriv.
Kukk. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sadade loomade hulgas, kes tänavu inimesi rünnanud, on ka siil, orav, mäger ja hiir, kokku on Eestis tänavu loomahammustusi registreeritud üle 1200.

Väiksemad loomad, kes inimesi näksanud, on siil, hamster, deegu, tuhkur, orav ja mäger, aga ründajaks on olnud ka rott, küülik, kobras ja ilves, kirjutab Õhtuleht.

Üle 700 korra on inimesed hammustada saanud koeralt. Pärnu haiglasse aga näiteks on tänavu pöördunud üks poni hammaste vahele jäänu, samuti inimene, keda lõi kukk nokaga.

Ükski eelmainitud loomadest inimest niisama ei ründa, pigem püütakse temaga kontakti vältida ja põgeneda, rääkis Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi doktorant Aleksander Semjonov. «Rünnata võib loom ainult kahel põhjusel: ta on kas haigestunud marutaudi või siis ründab inimest enesekaitseks – eelkõige juhul, kui tal pole võimalust põgeneda ja ta tunneb end ohustatuna ehk n-ö nurka surutuna.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles